Leader Uptrend

dsc00028

“Esok, Mas dijemput datang ke kedai makan Kak Uri Tanjung Manis, jam 9.00 pagi. Encik Shahibul ingin berkongsi pengalaman dan kejayaan beliau dalam UPTREND. Kalau free datang k. “

Itu mesej yang aku dapat dari Abang Monorazli, one of uptrender yang berjaya area Tanjung Manis ni.  “Nak pergi ke tak?”, aku bertanya sendirian. “Rugi gak kalu aku tak pergi. Bukannya selalu ada program-program camni ni.”, aku masih tidak yakin dengan keputusanku. Akhirnya, aku memutuskan untuk tidak pergi memandangkan pagi esok aku ada aktiviti gotong-royong sempena Hari Belawai yang akan datang. 

Esoknya, aktiviti gotong-royong berjalan lancar selancar-lancarnya. Jam 10.15 am camtu, aku balik ke rumah. Sampai rumah terasa kebosanan yang amat sangat. Aku tolong mak kat dapur apa2 yang patut. Memasak, takmakan masa yang lama pun. Selesai memasak, aku plan nak g Tangjung Manis. Mana taw Encik Shahibul tu ada lagi. Aku mesej Abang Monor, dia reply, Encik Shahibul tu balik jam 12.00 t. Sempat lagi kalu aku nak g. Bah, apa lagi..aku merempit la g sana. Hehe, tapi tersesat lak tengah jalan. Aduh, dah lah panas time tu.

Alhamdulillah, akhirnya aku sampai gak. Walaupun time tu program dah nak habis. Diorng ajak aku lunch sekali. Hehe, makan free. Sapa tak nak? Time lunch tulah sesi perkenalan. Banyak gak ilmu yang aku dapat time tu.

Aku ingat Encik Shahibul tu sorang jer yang datang. Ada dua orang lagi, Encik Md. Ali and Louis. Semua leader-leader uptrend yang berjaya. Wah,terbakar semangat aku ni.Nak berjaya cam diorang gak!! Yang bestnyer, walaupun dah berjaya diaorng still followup uptrender yang lain. Sanggup tu pergi Tanjung Manis dari Kuching. Siap turunkan ilmu n tips2 berguna lagi tuh. Cayalah UPTREND!! Memang EXCELLENT gilak!!. InsyaALLAH, ilmu yang aku dapat ari tuh takkan aku sia-siakan. 

Satu Respons to “Leader Uptrend”

  1. Tahniah uptrend bahagia group. Teruskan usaha anda & semakin ramai yang sukses pada masa akan datang.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: