Interview KPLI 2009

DSC00169

Selamat menjalani temuduga kepada calon-calon KPLI ambilan JUN 2009. For those yang ambik opsyen Pendidikan Khas Masalah Pembelajaran, mas ada nak share sket kat sini. Harap dapat membantu.

Interview terbahagi kepada  dua bahagian. 1st interview in group. Then, baru individual. Rasenye ni sume owng tawkan. Soalan group kitorng pasal

1.kepentingan kemahiran berkomunikasi untuk seorang guru?

2.Bincangkan kaedah y sesuai digunakan untuk P&P to attract students attention n make the class more life(tol ka english aku nih..taram)

3.other group tnye pasal tema hari guru thn 2004 n 2005. guru berkualiti pemangkin kegemilangan negara. apa rasionalnya pakai tema tu 2thn berturut-turut?(susah gak ek…blur sy)

byk  gak idea member2 time tu. ada y kecikkan skop kpd pljr pend khas. bagilah cdng y bernas.y penting involved ngan discussion tu.guna bhasa baku beb. sape2 y nak intrview tu try2 la search k.

for individual lak,  soalan y ditanya:

1.nape pilih opsyen ni?

2.kaitkan ngan field y anda ambik dulu.

3.apa kepentingan pend. khas?(y ni mas kaitkan ngan teras PIPP y ke-4)

4.nape KPM masukkan pend. khas kat skolah biasa (dulu asing2)?

5. apa kriteria y kamu ada? sesuai x?

6.sanggup dihntar ke kwsn pedlmn?

7.then, last dia suh mas xplain jalan nak balik kpg from sarikei ke belawai in english.

hmmm..alhamdulillah. so far leh jawab.tapi dapat ke tak tu tak berani r nak ckp. usaha dah, tawakal jak la. mun dpt alhmdulillah. mun x try lg. at least experience tu ada. menar x? so, ol da best to the candidates!!!harap apa y dicoretkan dpt mmbantu anda. selamat hari guru kepada cikgu2 kat luar sana. GURU PEMBINA NEGARA BANGSA!!!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: