QTI::Pra Ujian Memandu

malam itu..

serius dowh…not ready yet for da test.suddenly got a call from abg din.(cikgu saya),”mas, esok sy ambik jam 1.30.tmpt biasa.trus ambik qti k.”.ntah camne plak ak dok mengiyakan jer kali ini.sudah ready dah ka?huhuhu…

pagi esoknya..

after slat subuh tu..teraajin lak nak kemas barang.almaklum lah dah nak balik ke kampung halaman..siap packing ni, tinggal nak pos jer.PACKING SAJA barang itu!!!!beside semangat nak balik ni, ada semangat len lak dtg.depa(member serumah:hasmee & lia) ajak kuar soping kat masjid jamek.x lama.beli manik jew…uhuhuhu…lama x lama jam 1 jugak balik gumah.ak bersihkan diri terus tunggu depan vista.

petang itu..

x lama aku tunggu kali ini, baru smpi depan vista, abg din kol tanye mane destinasi ak.x lame pastu dia pun smpi.time tu steady lg..smpi metro trus pgg stereng bwk kete.ak!!!hmm apa lg.dah jd minah stereng dah kot.sengih je bila abg din suh drive.hmpir sejam pastu, kitowng kuar g jln no.3.di sini kecuakkan mula terasa.eseh…ketaq habis kapla lutut ni ha.abng din diam je kat sabalah.tlg la wey…jerit ak tanpa bunyi.nak buat sign language tangan dok pgg stereng.serius abng din kali ni.dia tgk je ak kat sblh.

Alamak..enjin mati lak.dah la nak kuar dr trafic light merah ni.3x ak start enjin.abng din sblh senyap jer.dlm hati tu, Tuhan saja yang tahu.Dah selamat membelok ke kanan(seb bek bg signal dah), abng din mula bagi ‘tips’. malu pun ada gak bila ‘cikgu’ di ajar oleh ‘cikgu’. hukum karma kot, dok asik marah budak jer…ha, ni turn ak lak jd student.uhuk..

dah cukup 2 kali training kat jln raya.abg din suh buat QTI yang dimaksudkan.mak aiii, x taw nak digambarkan perasaan ketika itu.lama gak tunggu cikgu yang nak uji tu.sejam lebih gak la…baru nama aku panggil.

QTI bermula..

mcam biasa dimulakan dengan bhgn litar.so far, b4 dis ak boleh buat.kira confiden la sket.p ntah camne lak detik itu.time nak buat parking terlanggar line kuning lak.stop!!!jerit cikgu tu kat luar.adush…gagal dah.continue to jln raya lak.alhmdulillah pas.ngeh..

hmm…nak dipendekkan cita.finally ak pas QTI.(ada unsur bangga diri di situ.)heh…thnx for abg din, my cikgu.to mak,ju,neera,housemates n my lovely b…thnx for da supportz.(*_*)v..pasni nak berangan nak beli keta lak.any suggestion????huhuhu…bole ke mak?

4 Respons to “QTI::Pra Ujian Memandu”

  1. yobi camya citanya duhal.sempat gknya soping.hahaha..tolongla training mena2..time test jpj lak takutna ktk nabes dakya,,huhu.is that da bes u can do ka,,.gd luck..

  2. mun gagal..mesti knak hukum..balit lak ktk mbak keta k..x duli..huhuh

  3. thanx b…merasa juak mbak keta ktk…huhuhu…keruk jak sa..ahakz..takcre rah btlu nun:p

  4. haha..ad org k mbak round2 lah kak tok..hihi

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: